manuals:delanje-digitalnih-oprem

Delanje digitalnih oprem

Na začetku potrebuješ na računalniku nameščen program foobar2000 z razširitvijo Text Tools. Ko komade skopiraš v posamezen folder na računalniku in jih razvrstiš v programu, 1) označiš vse skladbe, desni klik in Properties/Tools in izbereš »Auto track Number« in »OK« za potrditev (slika 1).

S tem se na komade, zbrane v izbranem folderju, v tag »track« zapiše zaporedna številka zaporedja v foobar2000. Naslednji korak je ureditev temeljnih tagov (»artist« in »track«) z izbranim programom (denimo mp3tag). (Glej sliko 2 & sliko 3.)

Potem greš nazaj v foobar2000 in izbereš vse skladbe, z desnim klikom pa greš Utilities/Text Tools/Advanced (slika 4).

Ustvariš primeren »track pattern« in kopiraš v dokument (OpenOffice/Microsoft Office/Libre Office …), kjer morajo biti v glavi naslednji podatki: IME PRISPEVKA / DATUM / ČAS / OPREMLJEVALEC (v primeru oprem čez teden, še GO-1, GO-2 ali GO-3), skladbe pa morajo biti označene po principu »zaporedna številka – avtor – skladba – čas trajanja« (slika 6).

GO report se naredi po naslednjem principu. Greš nazaj v foobar2000 in izbereš vse skladbe, z desnim klikom pa greš Utilities/Text Tools/Advanced .Ustvariš drugačen »track pattern« (slika 7) in kopiraš v notepad (oz. beležnico) (slika 8).

Odpreš MS Excel, urediš, kakor je na sliki 9 in slediš Podatki/Uvozi zunanje podatke/Uvoz podatkov. Najdeš prej narejeni dokument v notepadu/beležnici. Izbereš »razmejeno« (slika 10) in nato »drugo«, kamor zapišeš vejico (slika 11).

Nadaljuj/dokončaj. Če ti kakšnega razmeče (glej sliko 12), popraviš ročno. Wordov dokument sprintaš dvakrat in ga dostaviš tehniku, excelov dokument pa kopiraš v primerno mapo (mp3z\GO REPORT\xxxx-xx).

Avtor(ji)

To stran so spreminjali:

Andrej (andrejt)
  • manuals/delanje-digitalnih-oprem.txt
  • Zadnja sprememba: 06. 10. 2016 18:44
  • uporabnika Andrej