manuals:telefoni_snemanje

Snemanje telefonskih pogovorov

Telefonske pogovore snemamo tako, da po vzpostavitvi zveze kadarkoli pritisnemo tipki *1 (simbol zvezdica in številka ena na številčnici). Klicoči bo v slušalki slišal obvestilo o snemanju (kratek zvok gonga), klicani pa se v tem času z vami ne bo mogel pogovarjati, a bo slišal gong.

Če gonga ne slišiš, še enkrat pritisni tipki *1.

Po koncu pogovora se posnetek shrani na \\BARTOLDO\tmp\TELEFONSKI_POSNETKI\INT(kjer je INT interna številke, s katere se je klicalo).

  1. Odpri domačo mapo. Na levem robu okna poišči mapo bartoldo\tmp.

Če se pojavi pogovorno okno za prijavo, se vpišeš z geslom za meglo

  1. V mapi bartoldo\tmp poišči mapo TELEFONSKI_POSNETKI
  2. V mapi TELEFONSKI_POSNETKI poišči mapo z zadnjimi tremi številkami redakcijske telefonske številke. (Na primer: za rkhv je to mapa 818. Za APR je to mapa 815 itd.)

V tej mapi nato najdeš .wav posnetke telefonskih pogovorih. Poimenovani so po principu: leto-mesec-dan-telefonska številka.

Če se posnetek v nekaj sekundah ne pojavi v zgornji mapi, poiščite pomoč na podpora@radiostudent.si z opisom težave v polju ZADEVA (npr. POSNETEK KLICA IZ 815 NA 070404073 OB 14:05 SE NI SHRANIL NA BARTOLDOTA). Posnetki se na centrali hranijo 3 dni.

Posnetke najdemo na zvezdica.radiostudent.si (standardno geslo), v folderju /var/spool/asterisk/monitor

smbclient -A /etc/asterisk/smbclient_auth //10.55.0.2/tmp -c "cd "TELEFONSKI_POSNETKI"; put "/var/spool/asterisk/monitor/auto-TEST.WAV" INTERNAL_FOLDER/BACKUP_TEST.WAV"

Avtor(ji)

To stran so spreminjali:

jurijp Borut (borutm) Luka (lukac) Makis (makis) Vid (vidb)
  • manuals/telefoni_snemanje.txt
  • Zadnja sprememba: 13. 07. 2023 13:46
  • uporabnika Jurij