manuals:komunikacija-z-izvedbeniki

Komunikacija z izvedbenima službama

Na tem mestu so zbrana navodila za komunikacijo z izvedbenima službama (špikerji ali SZN in tehniki ali TTRŠ). Po ureditvi besedila in lekturi sledijo produkcijski koraki s katerimi pripravljeno vsebino privedemo do izvedbe ali snemanja oddaje in predvajanja v etru. V postopkih sodelujemo z izvedbenima službama, SZN in TTRŠ. Za komunikacijo med posamezniki uporabljamo platformo in aplikacijo Element, podrobnejše informacije o namestitvi klepetalnika so dostopne v članku chat.

Pomembne korake produkcije redno poročamo odgovornim izvedbenim službam na RŠ klepetalnik, na kanalih Produkcija in Na programu. Ves čas do izvedbe v etru moramo biti pozorni zlasti na ta dva kanala, saj lahko zaradi človeških ali tehnoloških napak pride do nevšečnosti, ki jih je potrebno rešiti do izvedbe oziroma snemanja oddaje. Do kanalov dostopamo preko uporabniškega računa na portalu RŠ klepetalnik, postopek priključitve na omenjena kanala je spodnji na sliki.

Dostop do kanalov, Produkcija in Na Programu, preko katerih komuniciramo z izvedbenima službama.

Posnetke, ki jih želimo uporabiti v oddajah, je treba najprej obdelati. Za etriranje jih zvočno pripravi TTRŠ. Pripravljalci vsebin ustrezno poimenovane izjave (leto-mesec-dan-redakcija-intervjuvanec + zaporedna številka izjave; primer: 1988-5-31-rkhv-Janša4) v uglednem času dostavimo na Meglo, v mapo Produkcija/datum obdelave/oddaja, in dejanje javimo na kanal Produkcija. Obdelane izjave na ustrezno mesto na Megli za izvedbo prestavi tehnik, ki je izjave obdelal.

Obvestilo o posredovanju izjav za obdelavo.

Po lekturi besedilo v .doc ali .odt formatu naložimo na Meglo v mapo Broadcast/datum etriranja/oddaja, dejanje pa javimo na kanal Na programu. Besedilo je potrebno tudi natisniti in dostaviti tehniku ter špikerju, ki bosta oddajo izvedla. Vsak izvedbenik dobi svojo kopijo besedila.

Obvestilo ob dostavitvi besedila na meglo in poziv k dostavi natisnjenega besedila.

Ob posredovanju natisnjenega besedila je izvedbenikoma dobrodošlo podati natančnejše napotke za izvedbo scenarija. Avtor mora biti v času do izvedbe oddaje dostopen na RŠ klepetalnik ali telefonski številki za vsa morebitna vprašanja o izvedbi.

Avtor(ji)

To stran so spreminjali:

Tadej (tadejp) Vid (vidb)
  • manuals/komunikacija-z-izvedbeniki.txt
  • Zadnja sprememba: 21. 10. 2021 16:21
  • uporabnika Vid